Mitä todisteita sinulla on?

Tehtävä: Mitä todisteita sinulla on?

Tämän jakson tehtävänä on tehdä todistusaineistolista, jota vastaan et voi kinata. Koska huijariajattelija on mestari selittämään pois todistusaineistonsa, tänään kasaamme listan, jossa on pelkkiä faktoja, ilman yhtään muttaa tai muuta selitystä.

Katson sinuun lempeän vaativasti ja toivon, että annat tälle tehtävälle ainakin 15 minuuttia. Tämä on ehkäpä koko kurssin tärkein harjoitus! Seuraavan 15 minuutin ajan haluan, että listaat ihan kaikki asiat, mitkä olet koskaan elämässäsi saavuttanut. Kirjaa ylös:

  • Kouluun pääsyt, koetulokset, kurssiarvosanat, tutkinnot, harjoittelut, valmistumiset, palkinnot.
  • Työhaastatteluun pääsyt, annetut suositukset, saadut työpaikat, tittelit, palkankorotukset, ylennykset, palkinnot, vertaisarvioinnit, oman työsi lainaamiset.
  • Nimitykset, ehdolla olemiset, äänestysten voittamiset.
  • Saamasi roolit, osat ja tunnustukset.
  • Elannon ansaitseminen työntekijänä, yrittäjänä, käsityöläisenä, freelancerina.
  • Positiiviset palautteet.

Listaa kaikki, minkä suinkin muistat. On myös hyvä idea laittaa viesti vanhemmille, ystäville ja kollegoille ja kysyä, mitä he muistavat. Ehkä unohdat saaneesi hymytyttö /-poikapatsaan ala-asteella? Ehkä et muista, että sinua headhuntattiin toiseen firmaan muutama vuosi sitten? Ehkä listasta puuttuu se, että olit kuukauden työntekijä ensimmäisessä kesätyöpaikassa tai ehkä et edes tiedä, että asiakas kehui tekemääsi projektia vuolaasti pomollesi?

Jo pelkästään tämän listan vaikuttavuus on merkittävä. Jos puolestaan haluat syventää oppimaasi, niin työkirjassa on tälle jatkotehtävä. Tehdäksesi jatkotehtävän kirjoita alkuperäinen listasi paperin vasempaan laitaan, yksi asia per rivi.